Mark Van Eygen biographie (1955)

Biographie Ι Mark Van Eygen

Biographie

Een paar lijnen op papier zetten waar een mens uit te voorschijn komt, of strepen verf op een doek, of een stuk hout zo bewerken dat het op een mens gaat lijken, kleuren gebruiken om het licht te vangen van de lucht en de bomen... Heerlijk om daarmee bezig te zijn.

Ik volgde in een vorig leven les aan de Academie van Mortsel, bij Ferre Van Gijsel, portret en model. Toen olieverf, nu vooral acryl en pastel, soms aquarel. Directeur Bob Stikkers heeft me daarbij begeleid en richting gegeven. De menselijke figuur is me blijven boeien en wordt het belangrijkste onderwerp van mijn schilderijen. Soms de mens in relatie tot de andere (een reeks over koppels) of tot een muziekinstrument (reeks over muzikanten).

Voor de grotere schilderijen is acryl een prettig medium, voor de schetsen van naakten en landschappen ligt pastel mooi tussen tekenen en schilderen in.

Vanuit de interesse voor de mens lag de stap naar beelden voor de hand. Als leraar Nederlands en vroeger ook Engels dragen literatuur, film, muziek mijn belangstelling weg. Bovendien speel ik ook gitaar en mandoline bij folkgroep Yeste (met An Willems, Luc Seuntjens, Paul Heirman en Nele Coen).

Copyright Mark Van Eygen 2012 - 2024.   Website Designer.