Mark Van Eygen biografie (1955)

Biografie Ι Mark Van Eygen (1955)

Biografie

Een fascinerende zoektocht om leven in een tekening, schilderij of sculptuur te krijgen en daarmee emotie over te brengen. Enkele lijnen op papier zetten en er komt een figuur uit tevoorschijn. Nog meer lijnen en meer kleur en het wordt een feest. Stukken wegzagen en –hakken uit een boomstam en er komt ook een figuur uit. De nerven tekenen mee en maken het dode hout weer levend.

Met de jaren ben ik meer ‘materialist’ geworden: sterke pastel waarmee je tegelijkertijd tekent en schildert, kleurrijke acrylverf die kracht uitstraalt, warm en mooigenerfd fruit- en notenhout. Al van jongs af aan had ik een fascinatie voor gezichten en handen, maakte ik karikaturen. Ik volgde les aan de Academie van Mortsel bij Ferre Van Gysel en kreeg van Bob Stikkers veel steun en goede raad en tips. Sindsdien heb ik het niet meer losgelaten en is er nog beeldhouwen bijgekomen: vrij grote houten sculpturen, met vaak de menselijke figuur als onderwerp. Vrijwel jaarlijks een tentoonstelling.

In Lethas, waar ik les gaf (Nederlands Tweede Taal) Rouppeplein Brussel, stonden mijn schilderijen en beelden jarenlang tentoon. Nu nog in Koca vzw, Van Schoonbekestraat 131 in Antwerpen.

Workshop modeltekenen

Samen met Myriam Voet geef ik ook regelmatig workshops modeltekenen in De Kaleidoskoop in Mortsel. Wie wenst kan in mijn atelier ‘les’ komen volgen in portret en in werken met materialen zoals pastel en acryl.

Geef je eigen ‘dode’ boom ook een nieuw leven

Misschien ben je erg gehecht aan die boom in de tuin die je met spijt in het hart moet (laten) kappen. Samen kunnen we zoeken naar een beeld dat in de boom zit. Met kettingzaag, slijpschijf, schuurmachine en beitels wil ik dat uitwerken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Copyright Mark Van Eygen 2012 - 2024.   Website Designer.